tiistai 5. toukokuuta 2015

Projektina housut - Lomahousut

Vuoden vaihteessa istuin pitkästä aikaa ompelukoneen ääreen. En edes muista milloin olisin viimeksi tehnyt itselleni vaatteita tai yli päätään ommellut vaatteita. Hämärä mielikuva nousee vanhojen tassipuvusta vai olisinko jonkun hameen kuitenkin tehnyt vanhojen tanssien jälkeen. Tosin tällä kertaa voisin sanoa puuhaavani "lainahepeneissä" tai siis lainakoneen kanssa. Oma kone kun odottaa edelleen, että saisin sen vietyä joskus huoltoon asti, mutta mutta...

Vuoden alussa potkaisin käyntiin operaatio lomahousut. Onnistuin! Housuista oli tarkoitus tulla housuhame, mutta harrastus kun hieman rajaa tuota lahkeen leveyttä, oli pakko laittaa lahkeisiin resorit. Tykkään silti. Ja mikä parasta, en todellakaan ole koko aikaa solmussa lahkeiden kanssa kun ne on pussitettu. Olen saanut paljon kehuja housuista ja muutama on kysellyt, että mistä olen ne hankkinut, kun haluaisivat samantyyliset.

Kaavan pohjana toimi ikivanha housuhame. Housuhame oli  tosin vain polvimittainen, joten hieman täytyi jatkaa lahkeen pituutta. Kankaat (turkoosi puuvilla ja valkoinen resori) löytyikin omasta takaa samoin kuin sivulle tullut vetoketju. Sivussa oleva nauha toimiikin lähinnä koristeena, mutta on siitä ollut apuakin. Suuri pelastus se oli silloin kun kesken työpäivän jäi vetoketjun vedin käteen. Pienellä paniikilla onneksi löytyi hakaneula turvaamaan sen, että housut varmasti pysyvät jalassa ja työnantajalle ei vilku ihan kaikki.

Näissä housuissa olen tovin tosiaan ehtinyt jo liikkua ja Teneriffan lomaa varten nämä tuli tehtyä. Nyt kotona odottaa yhdet housut ompelua ja toisia varten on kankaat valmiina. Housutehdas. Ihan parasta! Aina ei tarvitse ostaa saadakseen kivoja vaatteita vaan joskus parhaimmat syntyvät juurikin itse tekemällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti