keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tarveompelua - Bokserit


Uuden opelukoneen testausta.

Pitkin syksyä katselin, kuinka yksi jos toinenkin käsityöihminen on boksereita tehnyt mm. lahjaksi. Tarkoin lueskelin blogeista ohjeita ja kaavaideoita. Niinpä eräänä päivänä tutkin miehen vaatekaappia ja nappasin jemmaan vanhat, vyötäröltä kulahtaneet bokserit ja leikkasin se saumojen mukaan kappaleiksi ja piirsin kaavan niiden pohjalta.
Lycra Eurokankaan palalaarista, kuminauha ompelijanmaailmasta.
Ensimmäisiin boksereihin kangas löytyi kotoa. Olin kankaan alunperin Eurokankaan palalaarista ostanut itselleni paitakankaaksi, mutta lycran ajattelin sopivan hyvin myös tähän tarkoitukseen, joten suunnitelman muutos. Sitten alkoi vyötärön kuminauhan metsästys. Pitkään sain netin ihmeellisessä maailmassa pyöriä ennen kuin silmiin osui ompelijamaailman sivuilta musta ja valkoinen vyötärökuminauha. Tilaukseenhan ne piti heti laittaa, jotta ompelemaan pääsisi. Joku ääni minua kuitenkin varoitti siitä, että homma saattaa lähteä tapansa mukaan lapasesta ja laitoin kangastukusta trikoita samalla kertaa tilaukseen.

Ensimmäiset bokserit valmistuivat ja annoin ne miehelle heti käyttöön. En halunnut lahjaksi tehdä ennen kuin olin varma siitä, että kaava todella toimii. Miehen kommenttina oli ensimmäisellä sovitus kerralla, että etukappale jää hänen mielestään liian matalaksi. Onneksi kuminauha ei ollut vielä kiinni ja sain tehtyä pienen nostokappaleen. Jälkeen päin mies vielä tuumaili, että takakappale olisi saanut olla myös aavistuksen korkeampi.
Korotettu malli
Kangas on kangastukusta tilattua trikoota.

Seuraavien boksereiden teossa otin nämä seikat huomioon. Vyötärölinjaa korotin kauttaaltaan muutamalla sentillä ja ensimmäisten boksereiden teosta olinkin jo oppinut sen, että mitkä osat oli hyvä tehdä kaksinkertaisena. Trikoo oli siitä hyvä, että se oli oikeasti helppo ommella lycraan verrattuna. Kilpparibokserit valmistuivatkin nopeasti, kun ei tarvinnut kankaan kanssa tapella. Päällekin istuivat kuulemma todella hyvin.
Kolmansien ja toistaiseksi viimeisten bokserein kanssa meinasi mennä hermot ihan totaalisesti. Materiaalina siinä oli ensimmäisten boksereiden tavoin lycra, mutta huomattavasti liukkaamman oloista kangasta kuin ensimmäisissä. Kuminauhan ompelujälkeen en ole ihan tyytyväinen, mutta en vain jaksanut alkaa purkamaan.
Materiaali on lycraa.
Se mikä minua tietysti eniten ilahduttaa, on se, että mies laittaa mielummin jalkaansa itse tehdyt kuin kaupasta ostetut. Pitääpä siis varmaan leikata kankaita valmiiksi ja täyttää kaapit omalla tuotannolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti