lauantai 12. syyskuuta 2015

Villasukat villtsee: Ne ensimmäiset

Olen pitkään facebooksissa katselut toinen toistaan ihanampia ja taidokkaampia villasukkia ja ajattelin, että ehkä minäkin vielä oppisin joku päivä. En ollut koskaan aikaisemmin villasukkia tehnyt, mutta kaikki ne ihanat kuviot saivat sormeni syyhyymään, mutta se kantapää. Se on niin vaikea ja aina jäi aloittamatta ja kokeilematta. 

Yläasteella ollessani, kun piti valita lapaset tai villasukat, valitsimme parhaan ystäväni kanssa lpaset. Ne kun on paljon helpommat tehdä, kun ei ole sitä kantapäätä. Yhden peukalon kun taikoo tuosta vaan, mutta kantapää oli sellainen hirviö, että että.. Nyt näin 15 vuotta vanhempana sitä vain kiroaa itseään silloin. Oliko pakko mennä helpoimman kautta? Kuinka monet ihanat villasukat olisinkaan ehtinyt tekemään näiden vuosien aikana? 

Noh onneksi vilasukan teko on taito, jonka voi opettella näin myöhemminkin. 
12 silmukkaa puikolla. Resosi kaksi oikein, kaksi nurin. Sen jälkeeen joka toinen silmukka sinisellä ja joka toinen vihreällä. Lankana näissä on jokin kauan kauan sitten ostettu akryylilanka, joka on jäänyt kaapin perukoille odottamaan juurikin villasukkien tekoa.
Eikä kantapää nytkään mennyt niin kuin  strömsössä. Rehellisesti sanottuna en tajunnut yhtään mitään siitä ohjeesta, jota katsoin, joten sovelsin ihan itse ja ihan kaiken. Tässä sukkaparissa on teknisistä syistä kantapää tehty oikein nurin -tekniikalla. Sillä sain nimittäin varmstettua, että sukka menee oikeasti myös jalkaan asti.
Siinä se on. Ihan ensimmäinen sukkapari ikinä!
Ja mikä tunne! Ensimmäiset villasukat mistä tuli oikeasti villasukat eikä lapaset. Nyt on puikolla jo toiset villasukat. Ja ehkä tällä kertaa saan tehtyä kantapäätkin niin kuin pitäisi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti