perjantai 5. helmikuuta 2016

Paitatehdas - Lämmin paita

Tuli kirpeä pakkastalvi monen leudon vuoden jälkeen. Toisaalta ihanaa, mutta toisaalta sitä tuli katsottua omaan vaatekaappiin vähän enemmän sillä silmällä. Nopea tuumaus aivan täpötäyden kaapin edessä, ettei fleecejen lisäksi mitään lämmin paitaa. Täytyihän siihen saada muutos aikaiseksi.
Ihastuin ihan älyttömästi siihen kaavaan, jolla tein miehelleni collarin joululahjaksi. Siispä kaivoin kaavat uudestaan esille ja piirsin muutamaa kokoa pienemmät itseäni varten. Kankaat olinkin laittanut jo joulukuun alussa kangastukulta tilaukseen, mutta eihän se ihan niin kuin Strömsössä mennyt, sillä onhan se hyvä tilata kahta täysin eri paksuista kangasta. Eihän siinä sitten auttanut muu kuin laittaa kaikki palat samalta kaavalta. Onneksi resori antaa väriä.
Paita valmistui toki jo tammikuun alkupuolella juuri sopivasti koville pakkasille. Tekeminen oli helppoa ja nopeaa, kun olin jo yhden paidan tehnyt samalla kaavalla. Voisin veikata, että tästä burdan paitakaavasta tulee kestosuosikki, sillä malli on aivan ihana, etenkin kun tykkään siitä, että paidat saa olla vähän väljiä.

Korkea kaulus tuntui hyvältä vaihtoehdolta hupulle. Sillä saa hyvin blogattua pahimman tuulen ja viiman ja pitää hyvin lämmön. Paksu paita on lämmin ja hihojen leikkaus mahdollistaa monipuolisen puuhastelun paidassa, kun ei tarvitse aina miettiä, että ottaako olkasauma vastaan. Pääsee kädet liikkumaan joka suuntaan niin ryömiessä kuin kiipeillessäkin.
Paita itsessään syntyi hyvinkin nopeasti. Toisaalta olinhan jo yhden paidan tehnyt samalla kaavalla, joten enää ei tarvinnut hirveästi hahmotella, että mitkä saumat ommellaan yhteen. Paita oli valmis ennen kuin huomasinkaan.
 
 On kiva ommella itselle, mutta on kyllä kiva ommella muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti